FORENINGEN FOR PERMANENT SKULPTUR PÅ GEDSER ODDE
Go to content

Indvielsen 2013


Dialog-Talerstolen endelig på plads

ENHVER HAR RET TIL MENINGS- OIG YTRINGSFRIHED

Søndag den 10. november 2013 blev Dialog-Talerstolen på skulpturgrunden ved Sdr. Boulevard i Gedser indviet. Ca. 150 gæster havde fundet vejen til at være med ved denne festlige begivenhed.
Foruden billedhugger Jesper Neergaard blev der holdt tale af grundejerforeningens formand Frank Petersen samt skulpturforeningens formand og initiativtager af projektet Kirsten Juul Frandsen.

Selve indvielsestalen blev holdt af Guldborgsund kommunes borgmester John Brædder, hvorefter denne også stod for afsløringen af talerstolen. Kirsten Juul Frandsen fremhævede den store velvilje og støtte, skulpturforeningen har fået fra bl.a. Guldborgsund kommune og grundejerforeningen.
Det er uden tvivl en smuk "perle" i grå granit der er kommet til Gedser. Det blev understreget, at da vi ikke kunne få lov til at placere skulpturen på selve sydspidsen Gedser Odde er det nu indviede sted et meget attraktivt alternativ, til glæde for både Gedser-borgerne og de tilrejsende turister.

Talerstolens indskrift ENHVER HAR RET TIL MENINGS- OG YTRINGSFRIHED står foruden på dansk opført på seks forskellige sprog: tysk, engelsk, fransk, spansk, polsk og esperanto.
Begivenheden blev dækket af journalister fra "Folketidende" i Nykøbing F. samt fra NDR-Rostock.

Skulpturforeningens arbejde bliver nu koncentreret på at søge fonde for midler til finansieringen af den anden skulptur som er planlagt til at blive sat op på skulpturgrunden: Family of Man. Også denne skulptur skal laves af Jesper Neergaard i samme materiale som dialog-talerstolen. Vi håber at projektforløbet omkring Family of Man bliver noget kortere end de to og et halv år som gik fra ideen blev født til at dialog-talerstolen blev indviet.
Opdateret 23.3.19
Back to content