Nyhedsbrev 2017 - Sydspidsen

Go to content

Main menu:

Nyhedsbrev 2017

Foreningen for Permanent Skulptur på Gedser Odde
Nytårsbrev og indkaldelse til generalforsamlingen.
Kære medlemmer
Generalforsamlingen afholdes lørdag d. 25. marts 2017, kl. 14.00 i Gedser Medborgerhus.
Forslag til emner bedes være formanden Kirsten Juul Frandsen i hænde seneste den 10. marts 2017 på Kirstens e-mail: kirstenjuul@icloud.com
Atter er der gået et år, og det er anledning til at berette om foreningens aktiviteter, og hvad der er sket de sidste 12 måneder.
Talerstolen er fortsat et besøgsmål for mange mennesker – især turister lægger vejen forbi og ser på Jesper Neergaards skulptur ”Dialog-Talerstolen” samt nyder den flotte udsigt derfra. Det ser ud som om skulpturens indskrift Enhver har ret til menings- og ytringsfrihed især i disse tider har fået en ny aktualitet. I en verden i opbrud er det fortsat demokratiets grundpiller som vi må værne om, ytringsfriheden er ikke en selvfølge.
Vores målsætning er fortsat, at der på skulpturgrunden kan opstilles en anden skulptur: Family of Man, ligeledes udført i granit af billedhugger Jesper Neergaard. Vi har i det forløbne år rettet henvendelse til en række fonde med henblik på at opnå finansiel støtte til dette projekt. Desværre indtil nu uden held. Vi overvejer derfor at løfte ansøgningsniveauet op på et endnu højere niveau:
En tidl. konsulent i Guldborgsund kommune er startet selvstændig virksomhed og tilbyder nu at bistå private foreninger med at skrive og følge op på fondsansøgninger. Fra hendes tidligere virke ved vi, at hun har haft rimelig succes med at finde midler til gennemførelse af forskellige kulturelle projekter. Konsulentens honorar agter vi at betale af de indtægter som foreningen har gennem jeres medlemskontingent.
Foreningen har i 2016, sammen med andre foreninger i Gedser og omegn, været engageret i en række tiltag og events. Dette arbejde fortsættes også i 2017. De to modeller af henholdsvis ”Dialogtalerstolen” og ”Family of Man”, der er udstillet i Scandlines-Terminalen (den gamle Gedser Stationsbygning) har været meget besøgt, især af rejsende med de nye Scandlines færger ”Copenhagen” og ”Berlin”, der på deres vej til og fra skibet automatisk kommer forbi modellerne.
Billedhugger Jesper Neergaard har skabt en ny smuk skulptur som symboliserer venskab/partnerskab.
Det er vores tanke, at den måske kan placeres på torvet foran Toldcafeen i Gedser som et udtryk for det gode forhold og samarbejde mellem Guldborgsund kommune og Rostock i Nordtyskland. Vi er ved at gennemføre en forundersøgelse også med henblik på, hvordan vi kan skaffe den dertil nødvendige finansiering.
Som det fremgår er vi fortsat i fuld sving og forhåbning om, at det til sidst vil lykkes at få ”Family of Man” til Gedser. Derfor vil vi anmode jer om fortsat støtte gennem indbetaling af et medlemskontingent for 2017 på kr. 100 til vores konto i Nordea Reg.Nr. 2650 kontonummer 0743944550. Ved betalinger fra udlandet kan følgende kontodata anvendes: IBAN: DK8420 0007 4394 4550, SWIFT: NDEADKKK
I foreningens videre arbejde er vi selvsagt meget interesseret i en tilbagemelding fra medlemmerne, der kan sendes til formanden Kirsten Juul Frandsen, e-mail : kirstenjuul@icloud.com
Med de bedste ønsker for et Godt Nytår 2017 og tak for jeres fortsatte støtte, som betyder meget for os.
Med venlig hilsen
Foreningen for Permanent Skulptur på Gedser Odde
Kirsten Juul Frandsen
formand

 
 
Back to content | Back to main menu